Title Image

Geslaagde zomeractiviteit !

Geslaagde zomeractiviteit !

 

 

 

Op vrijdag 14 juli hebben we onze zomeractiviteit “Vuur en Eten” georganiseerd. De weergoden waren goed met ons gezind. In de middag kwam de regen met bakken uit de lucht. Rond half vier zou het droog zijn en dat was het ook!

 

We konden van start. Iedereen was er op gekleed om een flinke wandeling te gaan maken. Na een rondje koffie en thee te hebben gedronken met zelfgemaakte lekkernijen van Inge Dijkinga, zijn we met Leah Groeneweg van www.bloemenpad.nl gaan wandelen rond de mooie locatie van “Dwingelderheem”. Tijdens de wandeling hebben we uitleg gehad over de diverse eetbare planten en bloemen.

 

Bij terugkomst op “Dwingelderheem” hebben we ons gesplitst in twee groepen. Een groep kregen we een BushCraft Workshop van Tim Horneman van www.inhetwildeweg.nl. Tim liet ons zien hoe je een vuurtje maakt zonder lucifers of aansteker. Echter vuur maken bleek toch niet zo eenvoudig... Het wedstrijdje water aan de kook krijgen op een zelfgemaakt vuurtje was dan ook echt wel "een dingetje..." Overleg, hoe te handelen en volgorde van handelingen bleken belangrijk om het wedstrijdje te winnen. 

 

De tweede groep heeft van de geoogste planten van de wandeling een heerlijke salade gemaakt. Op het zelf gemaakte vuur zijn we een soep en een bonensalade gaan koken. Heerlijk!
We hebben heerlijk met elkaar gegeten en daarna lekker geborreld in de prachtige tuin van Dwingelderheem.

 

Hoewel eerst sceptisch over 'het zelf eten verzamelen en dan koken', was voorzitter Harm toch helemaal om: het was erg gezellig om met elkaar iets te maken en te doen. En: "eten gemaakt op open vuur is heerlijk!"

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe. Geniet ervan. Voor de thuisblijvers: geniet van je mooie omgeving.

 

            

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: