Title Image

Programma zomeractiviteit op 14 juli

Programma zomeractiviteit op 14 juli

"Vuur en eten"
Eetbare wilde planten, vuur leren maken, buiten koken op een houtvuur, lekker eten, gezelligheid …. Dat zijn de ingrediënten voor een leuke en leerzame activiteit op vrijdag 14 juli.
Locatie: Dwingelderheem, Boterveen 13, 7991 PV  Dwingeloo. Tel: 06 460 986 87

Tijdens een wandeling in de mooie natuur rondom Dwingelderheem leer je de geheimen van het wildplukken kennen. Welke planten zijn eetbaar, waar moet je op letten tijdens het plukken en hoe kun je ze gebruiken? We gaan planten plukken die we later verwerken in de maaltijd.

Onder leiding van Tim Horneman (www.inhetwildeweg.nl) leer je vuur maken en verschillende bushcrafttechnieken kennen. Wat is bushcraft, welke technieken komen van pas en hoe zorg je er voor geen sporen achter te laten (leave no trace)?

Leah Groeneweg (www.bloemenpad.nl) begeleidt je in de wereld van het koken met eetbare wilde planten. We maken een wildpluksoep, een wildpluksalade en een bonenschotel met wilde kruiden.

En de thee… die hebben we natuurlijk zelf geplukt!

Programma:
15.30 uur ontvangst met koffie en thee van het kampvuur
16.00 uur eetbare wilde plantenwandeling
17.30 uur maaltijd bereiden / bushcraft workshop
18.30 uur eten
20.00 uur einde

Deze activiteit (alleen voor deelnemers van ZP Netwerk Westerveld) is kosteloos. Toch graag even opgeven of je komt i.v.m. de organisatie: ledenadmin@zpnetwerkwesterveld.nl

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: