Title Image

VNG/KING zoekt zzp-ers voor haar onderzoek!

VNG/KING zoekt zzp-ers voor haar onderzoek!

 

In samenwerking met Platform31 heeft VNG/KING in het voorjaar een onderzoek gedaan naar zzp’ers in middelgrote en plattelandsgemeenten. KING probeert gemeenten te ondersteunen met informatie die van belang kan zijn bij het verbeteren van dienstverlening in het algemeen en dienstverlening richting lokale ondernemers in het bijzonder. Daartoe hebben we informatie beschikbaar op www.waarstaatjegemeente.nl (tegel bedrijvigheid en economie) en verdiepen we kennis via webinars en door middel van het doen van onderzoek.

Uit het zzp onderzoek bleek onder andere dat ‘de zzp-er’ niet bestaat, en dat het profiel van de zzp-er nog nadere uitwerking behoeft, zodat ook wat meer helder is wat hun wensen en behoeften zijn t.o.v. de gemeente. Om hieraan een vervolg te geven wil KING diepte interviews doen met zzp-ers in diverse gemeenten van Nederland. We zoeken zzp’ers met een verschillend profiel, dus bv een zzp-er in de bouw, thuiszorg, dienstverlening, creatieve sector of een ‘zzp boer’. Het zou fijn zijn als het vraagstuk van de persoon in kwestie verschilt, dus bijv. de een hikt er tegen aan dat hij of zij geen personeel kan/wil inhuren en de ander zoekt financiële ondersteuning - bijvoorbeeld. We zoeken per gemeente drie zzp-ers, en streven naar totaal circa 15 van deze zelfstandige ondernemers.
 
 
Deze interviews zullen we gebruiken voor het formuleren van “zzp persona” (archetypen) die gemeenten kunnen gebruiken bij het doen van klantreizen. Zie de bijlage voor een globale indruk. Hiermee hopen we gemeenten te voorzien van nuttige informatie die ze kunnen inzetten om het beleid tav zzp-ers te formuleren. (iets dat nu nog wel eens achterwege blijft)
Mijn vraag aan u luidt als volgt:
Zou u mee kunnen werken aan het onderzoek? We willen op een nader te bepalen datum een maandag, dinsdag (kan de hele dag). Of een donderdag tot circa 13 uur) drie gesprekken achtereen te plannen met zzpérs van circa 3 kwartier à een uur.
 
 
Anna Suurmond
Projectadviseur Ondernemersdienstverlening en sturingsinformatie
Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING)
 
T: 070 373 8550
 
No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: